Registrace •  Přidání RSS zdroje
Kurzy ze dne: 29.09.2022 || EUR 24,690 || USD 25,440
pátek 30.září 2022, Týden: 40, Den roce: 273,  dnes má svátek Jeroným, zítra má svátek Igor
30.září 2022, Týden: 40, Den roce: 273,  dnes má svátek Jeroným


( Nalezeno 100 článků )

RECENZE: ASUS Dual Radeon RX 6500 XT OC Edition 4GB, aneb čtyři PCIe linky stačí

staré RECENZE: ASUS Dual Radeon RX 6500 XT OC Edition 4GB, aneb čtyři PCIe linky stačí
Radeon RX 6500 XT je poněkud méně obvyklá grafická karta, která původně neměla vůbec existovat v desktopové variantě. ...chcete vědět víc?
datum vydání: 30/09/2022 10:57:36 1-3 h RECENZE: Buko: Terapie humorem zahánějícím strach
Od autorského debutu scenáristky a režisérky Alice Nellis Ene Bene uplynulo třiadvacet let. Její novinka Buko, která po premiéře na festivalu Finále Plzeň dnes vstupuje do kin, má pořadové číslo devět. Nellis netočí jeden film za druhým, od Sedmera krkavců si dala sedm let pauzu, natočila seriál Pustina a věnovala se divadlu.
datum vydání: 30/09/2022 05:45:24 dnes Recenze: Někdo mě sleduje!
Při recenzování filmů Johna Carpentera (viz Neviditelný na útěku) bychom neměli vynechat ani tento televizní počin, jaký vzniknul v roce 1978, ve kterém jeho režisér zároveň natáčel Elvise a do kin uvedl kultovní Halloween.
datum vydání: 29/09/2022 18:24:09 včera Recenze chytrých hodinek Samsung Galaxy Watch5 Pro. Díky výdrži to nejlepší s Wear OS
Samsung hodinkami Galaxy Watch5 Pro opět zvedá laťku Wear OS • Hlavní novinkou je výrazně lepší výdrž a odolnější materiály • Otočnou lunetu ale musíte tentokrát oželet
datum vydání: 29/09/2022 17:11:29 včera Blondýnka: Recenze
Aně de Armas byl nedávno položen v jednom rozhovoru dotaz, jestli má pocit, že se její hollywoodský příběh podobá tomu Marilyn Monroe. Odpověděla, že do jisté míry ano. A skutečně, od dívky latinskoamerického původu, která sotva uměla anglicky, když se hlásila na svůj první větší konkurz, a která...
datum vydání: 29/09/2022 13:20:14 včera Recenze bezdrátových sluchátek Technics EAH-A800. Kvalitní mainstream s extrémní výdrží na baterii
Značka Technics se řadí mezi prémiové, s novými velkými sluchátky s ANC boduje, zejména v oblasti výdrže na jedno nabití. Se zvukem i kvalitou budete spokojeni, kvalita ANC a příposlechu by mohla být ještě lepší.
datum vydání: 29/09/2022 12:45:36 včera RECENZE: Drama s Kozubem a Žilkovou klade těžké otázky
Režijní dvojice David Laňka a Martin Müller přichází s vypjatým rodinným dramatem Spolu. Hlavních rolí se ujali Štěpán Kozub, Veronika Žilková a Kamila Janovičová.
datum vydání: 29/09/2022 06:56:43 včera The Last of Us Part I se v nové ukázce chlubí recenzemi
Nadšené reakce zabudované do záběrů.
datum vydání: 28/09/2022 19:45:38 2 dny RECENZE: MSI Titan GT77 (12U) - 17' s masivním chlazením pro herní výkon
Dalo by se říci, že jsou dva základní druhy herních notebooků. Jedny se snaží vypadat co nejvíce jako ostatní běžné notebooky, druhé dávají své herní geny jasně najevo, různými pozlátky a také důležitějším výkonnějším chlazením. MSI Titan GT77 jde o další krok dále a chlazení má ještě o něco masivnější, což má za následek znatelné protažení zadní části základny. Testovaná konfigurace je osazena nejnovější generaci Intel Core i9 a aktuálně nejvyšším grafickým čipem pro notebooky.
datum vydání: 28/09/2022 19:20:52 2 dny Na tyhle barvy je radost se dívat. Recenze notebooku Acer Swift 3 OLED
Acer také začíná využívat OLED displeje • V nenápadném těle se schovává výkonný procesor • Acer trochu vylepšil klávesnici
datum vydání: 28/09/2022 13:43:26 2 dny RECENZE: Srpnové světlo ozařující ledovou krajinu
Švandovo divadlo zahájilo sezonu premiérou nové hry dramatika, režiséra a uměleckého šéfa smíchovského souboru Martina Františáka Srpnové světlo.
datum vydání: 28/09/2022 12:48:04 2 dny Recenze AirPods Pro 2: Skvělý zvuk, vynikající výdrž i něco navíc
Recenze AirPods Pro 2 vychází symbolicky bez jednoho měsíce tři roky poté, co Apple světu představil první generaci těchto sluchátek. Pamatuji si to, jako by tomu bylo včera. Byl poměrně škaredý podzimní večer a Apple vydal zničehonic tiskovou zprávu, ve které tuto dlouho očekávanou novinku představil coby poměrně revoluční produkt. A přestože se mu svět zprvu smál za jejich cenu, velmi rychle si AirPods Pro 1. generace zamiloval, až se […]
datum vydání: 28/09/2022 11:22:51 2 dny Úsměv: Recenze
Stokrát ohraný příběh, ale řemeslně zvládnutý, s funkčními lekačkami a důležitým poselstvím. Zhruba takhle hodnotí zámořské recenze hororovou novinku Úsměv a převážně udělují pomyslný palec nahoru. Já ale budu přísnější, přestože povedený a správně znepokojivý trailer naznačil, že by debut Parker...
datum vydání: 28/09/2022 10:02:19 2 dny Nejlepší projekční plátno | Testy a recenze
Chcete si doma zřídit kinosál s pořádně velkou projekční plochou a užívat si filmy či seriály v plné parádě? Řešením může být opravdu velká televize. Taková ovšem vyjde docela dost draho. Alternativou je pak kvalitní projektor a vhodná projekční plocha. Ideálně speciální projekční plátno. Takové vybavení samozřejmě nemusíte využít jen doma, ale taky třeba při firemních prezentacích a konferencích nebo ledaskde jinde. V dnešním článku se proto podíváme na to, jak vybrat nejlepší projekční plátno a jak si užít co nejlepší obraz. Prozradíme vám, jaké parametry a vlastnosti sledovat při výběru tohoto vybavení. Zároveň pro vás máme žebříček nejzdařilejších výrobků. Neváhejte však The post Nejlepší projekční plátno | Testy a recenze first appeared on SmartMag.cz.
  • Nejlepší projekční plátno | Testy a recenze
  • SmartMag.cz
  • datum vydání: 28/09/2022 05:29:46 2 dny Recenze mobilní hry The Walking Dead: All-Stars. Další křeč dříve úspěšné značky
    Co takhle pokosit nekonečné vlny nemrtvých? V této hře budete mít možnost, ale příliš zábavy si neužijete.
    datum vydání: 27/09/2022 21:42:03 3 dny AMD Ryzen 7000 v testech: výborné výsledky, liší se však napříč recenzemi
    Embargo na recenze nových Ryzenů 7000 už pominulo, a tak se nám tu objevují kvanta recenzí, které ukazují výkony nových procesorů. Většina z nich se shoduje na tom, že toto se AMD hodně povedlo a dojmy jsou především pozitivní.
    datum vydání: 27/09/2022 18:50:04 3 dny V showroomu VOIX proběhla živá recenze unikátní reproduktorové sestavy KEF Blade One Meta. Videozáznam je k dispozici
    Jako jediná v ČR nabídla letos v létě společnost VOIX hudebním fajnšmekrům možnost naživo slyšet zcela výjimečný model řady Blade značky KEF, One Meta, který se prodává za cenu téměř 900 tisíc korun. Firma také pro veřejnost uspořádala recenzi naživo, kterou nyní vydává na videozáznamu.  Tato nejvyšší HiFi řada značky KEF se mimo jiné pyšní světovým unikátem: jako první je osazena reproduktory Single Apparent Source postavenými na inovativní technologii […]
    datum vydání: 27/09/2022 17:20:33 3 dny Recenze reprosoustav Elac BS312. Povedené malé německé dvoupásmové regálovky
    Kompaktní ELAC BS312 jsou svým pojetím neobvyklé, účelně konstruované reprosoustavy, které chtějí na minimálním prostoru nabídnout výkony srovnatelné s mohutnějšími konkurenty a daří se jim to. Samozřejmě mají nějaká svá lehká omezení, ale umí načrtnout hudbu s přesvědčivostí a zábavností bez ...
    datum vydání: 27/09/2022 14:52:18 3 dny Přidání recenze na Google
    Poptávám přidání recenze na službu pro Google. Rovnou mi prosím napište cenu za přidání jedné recenze a kolik recenzí jste schopni dodat.  Děkuji
    datum vydání: 27/09/2022 13:44:42 3 dny Lou: Recenze
    Loňský Nikdo byl nejen solidní peckou s parádně natočenými bitkami, ale v neposlední řadě nám ukázal, že akčním hrdinou se může stát opravdu každý – dokonce i Bob Odenkirk, jehož byste v podobné roli netipovali. A jak se dalo očekávat, po jeho stopách se rozhodla vydat i další známá jména, u nich...
    datum vydání: 27/09/2022 12:59:26 3 dny Recenze: Uvízli v jeskyni a sledoval je celý svět. Teď bude zase
    Příběh boje o život dvanácti chlapců a jejich trenéra inspiroval režiséra Rona Howarda k jednomu z kariérních vrcholů.
    datum vydání: 27/09/2022 05:42:13 3 dny Recenze: Žhářka
    Stephen King v září oslavil pětasedmdesátku, a tak si připomeneme dva bijáky, které vycházejí z jeho díla a které nedávno vyšly na DVD/Blu-ray. 
    datum vydání: 26/09/2022 20:30:53 4 dny Recenze Apple Watch 8: Opět ta stejná písnička
    Recenze Apple Watch 8 byla na mém letošním seznamu článků, které chci pro náš magazín sepsat na vrchních příčkách. Apple Watch jako takové mám totiž moc rád a protože je používám již roky, užívám si pokaždé možnost vyzkoušet si jejich nejnovější generaci a mezi prvními běžnými lidmi na světě si na ní udělat určitý obrázek, i když není zrovna vždy úplně dobrý. A protože mi dělají právě […]
    datum vydání: 26/09/2022 17:58:17 4 dny Recenze: Neviditelný na útěku
    A dáme si ještě jeden počin, který by bez geniality H. G. Wellse dost možná nikdy nevzniknul. Zároveň s ním pokračujeme v recenzování filmů Johna Carpentera, který se podílel i na vzniku hororu Halloween končí, kterýv říjnu zamíří do kin. 
    datum vydání: 26/09/2022 16:47:21 4 dny Recenze: Indián
    „Až bude poražen poslední strom, až bude otrávena poslední řeka a uloven poslední pták, pak teprve pochopíte, že peníze se jíst nedají.“ 
    datum vydání: 26/09/2022 13:20:28 4 dny Recenze mobilu Nothing Phone (1). Snaží se blýsknout, ale světýlka k tomu nestačí
    Nothing Phone (1) je telefon jaký jste pravděpodobně ještě neviděli • Má průhledná záda se stovkami svítících LED diod • Pro originální nápad přináší i zajímavá využití
    datum vydání: 26/09/2022 11:04:11 4 dny Recenze: Seriál Pět let napravuje Hřebejkovy chyby. Slušel by mu prime time
    Co s obětí udělá znásilnění? Důležité téma uchopil režisér Damián Vondrášek s nevídanou citlivostí. Kdyby Česká televize vysílala Pět let v hlavním vysílacím čase místo Pozadí událostí, prospělo by to všem.
    datum vydání: 26/09/2022 09:51:51 4 dny Recenze Maono WM600 TikMic: Bezdrátový mikrofon (nejen) pro iPhone s neuvěřitelným dosahem
    V dnešní recenzi se podíváme na mikrofonní systém WM600 TikMic ve verzi s Lightning konektorem z dílny Maono, který přijde vhod například vloggerům, youtuberům, tvůrcům rozhovorů, podcastů či zkrátka všem, kteří potřebují zaznamenávat zvuk v dobré kvalitě, ale hlavně na dálku. Co tedy WM600 TikMic nabízí? Technické specifikace Maono WM600 TikMic je mikrofonním systémem skládajícím se z vysílače a přijímače, který dokáže přijímat zvuk do iPhonu, iPadu či iPodu a v nich je následně […]
    datum vydání: 26/09/2022 06:19:22 4 dny Recenze Vivo X80 Lite: Stačí dobré jméno a měňavé barvy?
    Vivo na český trh přináší dalšího zástupce řady X80, nyní z druhého konce cenového spektra. Model X80 Lite chce nabídnout některé foto a video funkce z vrcholného modelu X80 Pro, k tomu ale nabídne záda reagující na UV záření a dobrý hardware. Kde se ale šetřilo? Aktuálně nejvyšší zástupce značky Vivo, vrcholný model X80 Pro, si od nás odnesl skvělé hodnocení. Společnost nyní v Evropě uvádí druhý model z této řady, ale není to ani X80 ani X80 Pro+. Jde naopak o nejnižší model v sérii, X80 Lite.  Design telefonu a příslušenství Pokud byste čekali, že telefony ze stejné řady budou všechny vypadat podobně, jste na omylu. Ale to je běžné i u dalších výrobců. Máme zde hranaté boky, které ač tak vypadají, nejsou hliníkové. Jedná se pouze o plast, což ale nemusí fakticky vadit. Plast tolik neřeže do rukou u hranaté konstrukce jako hliník a pomáhá také více tlumit pády (plast náraz pohltí a odpruží, kdežto hliník se okamžitě zdeformuje). Fotomodul se o třetinu smrsknul, což má za následek opět nepěkný efekt houpajícícho se telefonu, pokud ho položíte na záda bez krytu. To kompenzuje přibalený silikonový průhledný kryt, který chrání i vystouplý fotoaparát. Zajímavostí krytu je, že má také krytku USB-C konektoru. Nedostane se tam tedy prach a voda, ale vzhledem k absenci bezdrátového nabíjení bude spíš otravovat při každém nabíjení. I bez krytu však má telefon certifikaci IP54, takže telefonování v dešti by měl přečkat bez úhony. Záda vedle modulu fotoaparátu doplňuje logo značky a doslova hyzdí povinně uváděné informace a piktogramy, které jsou přes půlku zad. Fotomodul nese celkem 3 fotoaparáty, hlavní širokoúhlý, pod ním ultra-širokoúhlý a vedle malou makro kameru. Doplňuje je dvojitá dvoubarevená LED dioda.  Zdroj: Ondřej Košťál, inSmart.cz Asi nejzajímavější na designu celého telefonu je použitý materiál na zádech. Dostali jsme do testu barevnou variantu Sunrise Orange, jež má fluoritové sklo, které reaguje na UV záření změnou barvy. Telefon tak prakticky nikdy není stejný, ať už proto, že na něj různě dopadá UV záření od Slunce, nebo že prostě odráží jiné světlo. Další skvělou vlastností tohoto skla je, že na něm nezůstávají otisky prstů a nejde poškrábat. Rámečky jsou ve stříbno-zlaté, fotomodul ve zlaté barvě. Ta je také výchozí barvou zad, pokud telefon máte večer doma. Když ho položíte na sluníčko, po chvíli je jako spálený turista u moře. Rudě oranžová barva vypadá, jako kdyby se telefon doslova rozpálil.   Zdroj: Ondřej Košťál, inSmart.cz Velikostně je telefon tak akorát do ruky, není to žádné přerostlé pádlo. Se svými rozměry 159,2 × 74,2 × 7,79 mm a hmotností 177 gramů jde ještě o slušný telefon. Přední stranu zabírá displej úhlopříčky 6,44palce, který má dole poměrně vysokou bradu a nahoře je kapkovitý výřez se selfie kamerkou. Po obvodu se nachází jen USB-C konektor dole, spolu se slotem na dvě SIM karty nebo jednu SIM a paměťovou kartu, hlasitým reproduktorem a hlavním mikrofonem, na pravé straně pak zapínací tlačítko a ovládání hlasitosti a nahoře jen sekundární mikrofon. Toť vše.   Zdroj: Ondřej Košťál, inSmart.cz Vivo jde zatím proti aktuálnímu proudu ekologie. Kdy Nokia dá jen telefon v krabičce velikosti samotného telefonu s pár papíry, od Vivo obdržíte stejně rozměrnou krabici jako u nejvyššího modelu. A i výbava je stejná, najdete zde nabíjecí adaptér, USB kabel, redukci z USB-C na 3,5mm zvukový výstup, USB-C drátová špuntová sluchátka a průhledný silikonový kryt.  Displej a čtečka otisků, zvuk AMOLED displej s úhlopříčkou 6,44″ má rozlišení 2404 × 1080 pixelů, tedy poměr stran 20:9, jemnost 409 ppi a v poměru k tělu zabírá cca 88 %. Obnovovací frekvence displeje je 90 Hz s tím, že si můžete nastavit buď pevně 60 Hz, 90 Hz nebo automatiku, která přepíná podle potřeby mezi 60 a 90Hz obnovovací frekvencí. Displej je chráněn odolnějším sklem Schott Xensation Up. Díky technologii OLED displeje se můžeme těšit z funkce always-on, displej stále zobrazuje údaje jako je čas, datum a procento baterie, případně ikony oznámení aplikací, které si vyberete, ale s omezením na 4. Nastavení always-on displeje je velice rozmanité a každý si zcela jistě najde to své.  Zdroj: Ondřej Košťál, inSmart.cz Maximální manuální jas je 500 nitů, automatický maximální jas na sluníčku může dosáhnout 800 nitů a pro účely HDR se některé pixely mohou rozsvítit až jasem 1300 nitů. V displeji je integrovaná i čtečka otisků prstů. Na rozdíl od obří ultrasonické z modelu X80 Pro je zde jen běžná optická. Na můj vkus navíc umístěna moc nízko. Její spolehlivost a rychlost je však bezvadná.  Jak už bylo avizováno, postrádá tento model také druhý hlasitý reproduktor, na stereo zvuk při sledování videí tak musíte zapomenout. Fotoaparáty Hlavním fotoaparátem je 64Mpx senzor s optickou stabilizací. Jeho optika pak dosahuje světelnosti f/1.79. Není zde žádný fotoaparát s přiblížením, takže dvojnásobné přiblížení je realizováno digitálně z hlavního senzoru. Druhým fotoaparátem je 8Mpx ultra-širokohúlý se světelností f/2.2. Nakonec je zde zcela zbytečný 2Mpx makro snímač. Ten má sice udávanou světelnost f/2.4, ale reálně je rozlišení tak nízké, že jej nebudete používat. Mnohem lepší by bylo používat na makro ultra-širokoúhlý snímač a místo 2Mpx fotoaparátu přidat například bezdrátové nabíjení. Zdroj: Ondřej Košťál, inSmart.cz Fotografie z hlavního snímače jsou během dne dobré. Někdy jsou lehce přesaturované a je škoda, že se sem z modelu Pro nedostal alespoň barevný režim Zeiss. Jakmile se zešeří, je lepší fotit na režim Noc. Fotky jsou pak ostřejší. Když jsme u nočního režimu, překvapil mě jeho maximální čas omezený na 2 sekundy. Z modelu Pro jsou zde alespoň některé softwarové vychytávky, jako jsou například různé tvary světelných objektů při použití portrétního režimu.  Hlavní širokoúhlý fotoaparát. Zdroj: Ondřej Košťál, inSmart.cz Ultra-širokoúhlý objektiv má problémy i přes den. Detaily jsou hodně slité, kraje rozostřené. To je problém většiny telefonů, kvalitní ultra-širokoúhlý objektiv mají zpravidla jen nejvyšší modely. Makro fotoaparát. Zdroj: Ondřej Košťál, inSmart.cz Běžný snímek (vlevo) vs foto v nočním režimu (vpravo). Zdroj: Ondřej Košťál, inSmart.cz Makro fotoaparát vyplivne snímky s rozlišením 1600 × 1200 pixelů, což je na dnešní dobu tragicky málo. Makro má být plné detailů, protože při takovém přiblížení k objektu se jich objeví spousta. Navíc nemá automatické ostření, takže musíte přes displej odhadnout, kdy jste v potřebné vzdálenosti, aby byl daný objekt skvěle zaostřený. Zleva od ultra-širokoúhlého, přes širokoúhlý až po 2× zoom. Zdroj: Ondřej Košťál, inSmart.cz Různé tvary od světelných zdrojů v portrétním režimu. Zdroj: Ondřej Košťál, inSmart.cz Vpředu se pak nachází 50megapixelová selfie kamerka s automatický ostřením. Pokud se vypnou všechny ty zkrášlovací funkce, jsou fotky velice dobré.  Zdroj: Ondřej Košťál, inSmart.cz Možnosti videa jsou na docela pokročilé úrovni. Můžete nahrávat až ve 4K rozlišení se snímkovou frekvencí 30 sn./s, 1080 při 60 snímcích za sekundu, či zpomalené video s až 240 snímky za sekundu v rozlišení 720p.